Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم تمدید یا قطع کارت بانکی، محدودیت در سقف انتقال و موقت بودن حساب‌ها از جمله مشکلات بانکی افغانستانی ساکن ایران است و با وجود وعده مسئولان کشورمان در حل مشکلات میهمانان ایران اما این معضل همچنان برقرار است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، چند ماهی است که افغانستانی های ساکن ایران با مشکلات بانکی از جمله تعیین سقف برداشت و قطع عابر بانک خود مواجه هستند، در حالی که مقامات بانک مرکزی کشورمان اعلام کردند که محدودیتی برای کارت‌های بانکی این افراد اعمال نشده اما تحقیقات میدانی برنا حکایت از استمرار این مشکل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند که برخی افراد ریشه‌ مشکلات بانکی در ایران را اعطای کارت اقامت یکساله عنوان کرده اند ولی می توان با کمی درایت و سرعت عمل امکانات لازم برای میهمانان ایران که چندین دهه است در کشورمان حضور دارند ایجاد کرد.

همچنین برخی گزارشات از محدودیت‌های شدید حساب‌ بانکی اتباع خارجی منتشر شده که می توان به قطع شدن سرویس اینترنت بانک و همراه بانک تا افتتاح هرگونه حساب بانکی و انتقال وجه اشاره کرد.

در همین راستا علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی گفت: اخیراً‌ از سوی مراجع ذی‌صلاح بخشنامه‌هایی در این باره صادر شده است که اتباع بایستی کد یکتایی را از مرجع قانونی دریافت کنند و آن کد مبنای تمام خدمات دریافتی تبعه خارجی از شبکه بانکی تلقی می‌شود. از همین رو ما نیز تأکیداتی را در این خصوص به شبکه بانکی داشتیم.

مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نیز اعلام کرد که خدمات مبتنی بر کارت، خرید اینترنتی و انتقال وجه از طریق پایا برای کلیه اتباع خارجی همچنان در دسترس است. همچنین سایر خدمات بانکی، پس از دریافت اطلاعات اتباع مجاز از «مراجع ذی‌صلاح»، به آنها ارائه می‌شود.

همچنین معاون اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی، دستورالعمل بانک مرکزی، بانک‌ها را مکلف کرده تا اشخاص خارجی مقیم و غیر مقیم از افتتاح حساب محروم نشوند.

بر اساس این دستورالعمل، بانک‌های دولتی، غیر دولتی و مؤسسات اعتباری غیر بانکی می‌توانند به اتباع خارجی بالاتر از ۱۸ سال که مدارک اقامتی معتبر از جمله کارت آمایش، دفترچه پناهندگی، دفترچه اقامت، دفتراقامت ویژه و گذرنامه به همراه روادید دارند‌، حداکثر یک کارت پرداخت ریالی با سقف خرید روزانه ۱۵ میلیون تومان اعطا کنند.

با وجود اینکه دارابی سخنگوی وزارت کشور در تاریخ 23 تیر سالجاری وعده رفع مشکلات بانکی افغانستانی های مقیم ایران را داده بود اما این ادعاها با گزارشاتی که از سوی اتباع خارجی به گوش می‌رسند، مغایرت دارد البته محدودیت برخی بانک ها رفع شده و برخی محدودیت ها همچنان به قوت خود باقی است به طوری که تعدادی از مهاجرین افغانستانی، از رفع برخی از محدودیت‌ها توسط بانک‌های تجارت، پاسارگاد و صادرات خبر می‌دهند اما برخی دیگر از مهاجرین می‌گویند محدودیت‌ بانک‌های ملی، کشاورزی، سپه، انصار و پست‌بانک همچنان پابرجاست.

این مهاجرین گفته‌اند رفع محدودیت‌ها شامل، سقف برداشت، انتقال وجه و استفاده از همراه‌ بانک ها بوده است؛ رفع برخی محدودیت‌ها توسط برخی بانک‌ها در حالی‌ست که مسئولان بانک مرکزی گفته اند؛ تا این لحظه بخشنامه‌ای به بانک‌ مرکزی ابلاغ نشده و بانک مرکزی هم بخشنامه ای برای رفع محدودیت‌ها بانکی مهاجرین افغانستانی به شعب بانک ها ابلاغ نکرده است.

برای بررسی آخرین وضعیت اعمال محدودیت بانکی و لغو این محدودیت با برخی افغانستانی های ساکن ایران گفت وگو کردیم.

مشکلات بانکی برای افغانستان های همچنان وجود دارد

واحد احمدیار مدیرعامل شرکت خدمات مسافرت سپهر سیاحان شرق در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری برنا در همین راستا اظهار داشت: متاسفانه اعمال محدودیت های کارت به کارت همچنان برای برخی حساب ها وجود دارد و حتی برخی حساب های همچنان مسدود است.

وی با بیان اینکه محدودیت های برخی حساب  های بانکی ادامه دارد افزود: سقف کارت به کارت برای برخی حساب ها 10 میلیون تومان و برای برخی حساب ها 30 میلیون تومان است.

مدیرعامل شرکت خدمات مسافرت سپهر سیاحان شرق تصریح کرد: محدودیت افغانستانی های مقیم ایران در استفاده از تلفن بانک و کارت به کارت همچنان وجود دارد و برخی حساب ها بیشتر از یک میلیون تومان نمی توانند کارت به کارت کنند.

احمدیار گفت: اتباع افغانستانی برای خرید بلیط هواپیما و پرداخت هزینه های رستوران دچار مشکل هستند و بیش از یک میلیون تومان نمی توانند از کارت بانکی استفاده کنند. متاسفانه به صورت کاملا تصادفی برخی محدودیت ها برای برخی حساب های مهاجرین حذف شده و برخی محدودیت ها همچنان وجود دارد؛ در حذف برخی محدودیت ها از سوی نظام بانکی ناهماهنگی وجود دارد به طوری که شاید یک فعال اقتصادی با گردش مالی بالا با محدودیت تراکنش و کارت به کارت و مسدود سازی حساب مواجه است و یک فرد دیگر که اصلا فعالیت اقتصادی ندارد هیچگونه محدودیت بانکی هم ندارد.

اوج محدودیت های بانکی افغانستانی در بانک صادرات است

مسعودرضا صبوری مدیرعامل شرکت ساختمان سازی آرام اسکان پارسیان هم در گفت وگو با خبرگزاری برنا در این باره اظهار داشتک برخی محدودیت های بانکی افغانستانی های مقیم ایران وجود دارد و اگر هم برخی محدودیت ها برای برخی افراد لغو شده انگشت شمار بوده است؛ به نظر می رسد که در رفع محدودیت ها کاملا سلیقه ای و بدون هماهنگی و ضابطه عمل شده است.

وی افزود: برخی بانک ها به صورت کاملا تصادفی محدودیت های بانکی را لغو کرده اند؛ بیشتری مشکل مهاجرین با بانک صادرات ایران است زیرا این بانک بیشتری محدودیت های بانکی و دسترسی های بانکی را برای افغانستانی های مقیم ایران اعمال کرده و بانک های دیگر محدودیت کمتری را در نظر گرفته اند.

مدیرعامل شرکت ساختمان سازی آرام اسکان پارسیان با بیان اینکه بانک صادرات ایران هنگام افتتاح حساب محدودیت کمی برای افغانستانی مقیم ایران در نظر گرفته بود و به همین دلیل بیش از 80 درصد اتباع در این بانک حساب دارند تصریح کرد: متاسفانه بانک صادرات هم اکنون بیشتری محدودیت را برای مهاجرین در نظر گرفته و مشکلات زیادی را برای آنان ایجاد کرده است.

صبوری گفت: از اول تیر مشکلات بانکی و دسترسی به حساب و کارت به کارت برای افغانستانی های مقیم ایران اعمال شده است و خیلی از اتباع دچار مشکلات متعدد در فعالیت های اقتصادی و خرید و تسویه شده اند.

وی افزود: در تیرماه برای برگزاری یک مراسم و به منظور تسویه حساب خرید مجبور به استفاده از کارت های بانکی دوستان ایرانی خود شدم و به دلیل عدم استفاده از کارت بانکی و حساب بانکی متعلق به خودم تعهداتم به دیگران و پرداخت بدهی ام دچار مشکلات اساسی شده است.

بانک مرکزی باید مشکل بانکی را حل کند نه خود بانک ها

باقری مدیرعامل شرکت تولید و صادرات چدن و تفلون ایران هم در گفت وگو با برنا تصریح کرد: مشکلات مسدودی حساب های افغانستانی های ساکن ایران همچنان وجود دارد اما اتباع چاره ای جز تحمل این موضوع ندارند.

وی افزود: به دلیل مشکلات تراکشن های بانکی و کارت به کارت و مسدود بودن حساب هایمان حجم فعالیت های اقتصادی را کاهش چشمگیری دادیم؛ در چند هفته اخیر کار اقتصادی خاصی انجام نداده ایم و امیدواریم هر چه سریع تر این مشکل به صورت کامل رفع شود.

مدیرعامل شرکت تولید و صادرات چدن و تفلون ایران تصریح کرد: بانک های خود مراجعه کرده و مشکلات مان را بارها اعلام کردیم ولی کارمندان و مدیران بانک به ما گفته اند که کاری نمی توانیم کنیم و باید منتظر ابلاغیه و دستورالعمل بانک مرکزی و یا اصلاحیه ابلاغیه های صادره شده قبلی باشید.

مسدودسازی حساب های افغانستانی ها به اعتبار مالی اقتصادی آنها ضربه زده

امینی مدیرعامل شرکت تولید و صادرات کفش هم در این باره به برنا گفت: با تماس هایی که با هموطن مان در تهران انجام دادیم و با پیگیری هایی که با بانک ملی و سردار رضائیان رئیس پلیس امنیت اقتصادی داشتیم مشکلات 39 سرمایه گذار افغانستانی در ایران در دستور کار رفع قرار گرفت و معضل بوجود آمده برای آنها حل شد.

وی افزود: متاسفانه به دلیل مسدودسازی حساب های و ایجاد محدودیت برای تراکنش های بانکی، چک های صادر و در آستانه وصول با مشکل بانکی روبرو شده و به اعتبارمان در بازار ضربات جبران ناپذیری وارد شد اما با مذاکراتی های که با آنها داشتیم و با منطق بالای آنها کمی به ما فرصت دادند و مشکل رفع شد.

مدیرعامل شرکت تولید و صادرات کفش تصریح کرد: مشکلات حساب های بانکی و کارت به کارت توانسته برای اتباع افغانستانی در ایران در خرید بلیط هواپیما و مایحتاج های روزمره مشکلات متعددی ایجاد کند که امیدواریم هر چه سریع تر به صورت کامل این مشکل رفع شود.

انتهای پیام/

 

 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افغانستان کارت به کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۳۶۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند

وقف، نگه­داشتن و حبس کردن عین مال و جلوگیری از انتقال آن به دیگری، به‌وسیله‌ی یکی از عقود و قرار دادن منافع آن در جهتی­ که واقف آن را مشخص کرده است. مال وقف‌شده ویژگی‌هایی دارد، که می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- از اعیان باشد. (نه از منافع یا دیون)

- در ملکیت وقف‌کننده باشد.

- دارای منفعت حلال باشد. (برخلاف آلات قمار)

- منفعت آن، متعلق به حق غیر که مانع از تصرف است، نباشد؛ بنابراین واقف نمی­‌تواند ملکی را که رهن داده، وقف نماید.

- اصل مال، با استفاده از منافع آن، تمام نشده و به مقدار قابل توجهی باقی بماند؛ بنابراین وقف خوردنی و آشامیدنی، یا گُل برای بوییدن صحیح نیست.

- قابلیت ملکیت داشته باشد؛ بنابراین وقف شراب یا خوک صحیح نیست.

- قابل تحویل باشد؛ لذا وقف حیوان فراری که امکان تحویل آن نیست، صحیح نیست.

- برای منفعت حرام وقف نشده باشد؛ بنابراین وقف مکانی برای فروش شراب، یا برای استفاده­‌ی فِرَق ضالّه باطل است.

به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، از آنجایی که در تعریف وقف آمده بود عین مال باقی بماند و از منافعش استفاده شود، مراجع عظام ابهاماتی پیرامون وقف پول داشتند. چون استفاده کردن از پول مساوی با خرج کردن است. مقدمه‌ای پیرامون وقف پول آماده شد و از دفتر رهبر انقلاب سوالی تحت عنوان استفتا پرسیده شد. حضرت آقا در پاسخ به استفتا جواز وقف پول را با توضیحات آن صادر کردند.

بنا به استفتا رهبر انقلاب اسلامی، «به نظر می‌رسد بقا مالیت پول، توجیه قابل قبولی برای صحت وقف آن است. والله العالم. در این مسأله نیاز به اطلاق نیست. زیرا وقف جزو عناوین امضا شده در شرع است و حکم تأسیسی نیست و شک نمی‌توان داشت آن کسانی که وقف را تأسیس و در طول زمان‌ها اجرا کرده‌اند، هدفشان این بوده که چیز ثابتی را بگذارند که عوائد آن صدقه جاریه باشد. بلی ممکن است در آن روزگار چیز ثابت، منحصر در عین بوده است، اما این موجب اختصاص حکم به عین نمی‌شود؛ چون غرض و هدف معلوم است و شارع مقدس همین را امضا فرموده است. والحمدلله»

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درباره روش‌های نوین وقف که سازمان اوقاف برای ترویج آن ورود کرده، گفت: در روش‌های نوین وقف، نیت‌هایی که در حوزه دانش بنیان‌ها صورت می‌گیرد، زیاد است. مثلاً می‌گوییم واقفان در حوزه دانش بنیان‌ها وقف پول کنند.

حجت‌الاسلام خاموشی ادامه داد: مردم باید بدانند که هر فردی می‌تواند بجای رقبه (زمین) حساب بانکی خود را وقف کند. یعنی حسابش را اعلام وقفیت کند. هر پولی هم به آن حساب آمد، حکم وقف دارد و سود پول را هزینه نیت واقف می‌کنیم.

پیش از این، نماینده ولی فقیه در نشست تخصصی بررسی نحوه مشارکت و هم افزایی برای تحقق سند توسعه وقف قرآنی گفته بود، از زمانی که استفتا پول و سهام را از محضر مقام معظم رهبری به عمل آوردیم، توانستیم حرکت خوبی را در این زمینه انجام دهیم. اخیراً هم به دنبال استفتا وقف سکو‌ها (پلتفرم‌ها) هستیم.  سازمان اوقاف می‌تواند با مولدسازی و رفتن به سمت به جریان انداختن پول‌های راکد، وقف را به سمت رفع نیاز‌های مردم ببرد و از جانب دیگر به سمت رعایت وقف برای کار‌های سودآور اتفاقات خوبی را رقم بزند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • هشدار؛ مراقب این نرم افزار‌های جعلی باشید
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند