Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، اوایل قرن ۲۱ مفهوم توسعه پایدار بیشتر مورد توجه قرار گرفت، یکی از مهم‎‌ترین جنبه‌های توسعه پایدار توجه به محیط زیست است و از دل این مفهوم، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای سبز مطرح شد؛ تا جایی که امروز بسیاری از افرادی که در کشورهای توسعه‌یافته زندگی می‌کنند، یکی از ملاک‌هایشان برای استفاده از محصولات و خدمات کسب‌و‌کارهای مختلف، میزان سبز بودن آن‌هاست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به زبان ساده توسعه پایدار به ما یادآوری می‌کند در مسیری قدم برداریم که زمین برای فرزندان‌مان و آیندگان نیز همین‌گونه بماند تا ‌آن‌ها هم بتوانند از منابعش استفاده کنند.

یکی از راه‌های حرکت به سوی توسعه پایدار کاهش استفاده از کاغذ در فعالیت‌های روزمره است. بانک‌ها همواره برای عملیات‌های مختلف خود نیاز به اسناد کاغذی دارند. جدای از فرم‌های بانکی مختلف، تعداد زیادی کپی از مدارک شناسایی به معنای این است درختان زیادی باید تبدیل به مدارکی برای عملیات بانکی ‌شوند. اما سازمان‌های سبز که به محیط زیست‌مان اهمیت می‌دهند، برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار استفاده از کاغذ در فعالیت‌های روزمره‌شان را کاهش می‌دهند. در بین شبکه بانکی کشورمان، بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای این امر پیشگام شده است.

افتتاح حساب آنلاین

 

یکی از امکاناتی که بانکداری الکترونیکی می‌تواند هم در راستای ساده کردن ارتباط مشتریان با بانک و هم رسیدن به هدف‌های سبز تعریف کند، افتتاح حساب بدون نیاز به رفت‌وآمدهای غیرضروری و کاهش استفاده از کاغذ است. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، دو سال است که برای ارائه این خدمت پیش‌قدم شده است.

از سال ۱۳۹۶ مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران می‌توانستند با مراجعه به درگاه اینترنتی این بانک بدون نیاز به حضور در شعبه، به‌راحتی حساب قرض‌الحسنه یا جاری افتتاح کنند. در سامانه این بانک کافی است با وارد کردن اطلاعات اولیه، درخواست افتتاح حساب خود را ثبت کنید. برای بهره‌مندی از خدمات سامانه افتتاح حساب آنلاین می‌توانید مبلغ مورد نیاز برای افتتاح حساب اینترنتی را با استفاده از کارت‌های عضو شبکه شتاب و از طریق درگاه پرداخت سامانه یا شماره شبای سپرده افتتاح شده پرداخت کنید و بعد هم شعبه خود را انتخاب کنید. تا اینجا با انجام این عملیات اینترنتی و تنها در عرض چند دقیقه صاحب حساب بانکی شده‌اید و تنها یک قدم دیگر برای فعال شدن حساب خود فاصله دارید. در قدم آخر باید انتخاب کنید که آیا خودتان به شعبه‌ای که انتخاب کرده‌اید مراجعه می‌کنید یا ترجیح می‌دهید مدارک‌ حساب و کارت شتابی برای فعال شدن حساب را در محل کار یا منزل خود دریافت کنید.

افتتاح حساب تنها اولین قدمی است که می‌توانید با استفاده از خدمات الکترونیک این بانک بردارید. نگران طی شدن فرآیندها هم نباشید. می‌توانید با استفاده از کد رهگیری خود، مراحل ثبت حساب و وضعیت آن را پیگیری کنید. صرفه‌جویی در زمان و هزینه، ارائه سرویس به مشتریان در مناطق محروم که دسترسی آسان به شعبه‌های بانک ندارند، از جمله اهداف این طرح است. بهتر است بدانید افتتاح این سپرده کلیه امکانات حساب‌های قرض‌الحسنه بانکی از قبیل ارائه کارت شتابی، خدمات اینترنت بانک، موبایل بانک، پیام کوتاه و … را شامل می‌شود.

تقاضای تسهیلات آنلاین

تا اینجا به‌راحتی به گروه بزرگ مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پیوسته‌اید، اما این پایان کار نیست. همه بانک‌ها طرح‌های مختلفی برای ارائه تسهیلات به مشتریان خود دارند. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران هم از این قانون مستثنی نیست. به‌طور حتم یکی از دلایل افتتاح حساب بانکی جدای از خدماتی که یک بانک ارائه می‌کند، استفاده از تسهیلات است. سامانه تقاضای تسهیلات آنلاین بانک قرض‌الحسنه مهر ایران خدمت دیگری است که کار را برای بسیاری از جمله کارمندان آسان کرده و آنها را از دریافت مرخصی ساعتی برای مراجعه به شعبه بی‌نیاز می‌کند. با استفاده از این سامانه تنها نیاز است که با توجه به میانگین حساب خود، نوع تسهیلات خود را انتخاب کنید و با معرفی ضامن‌های خود، درخواست تسهیلات را ارائه کنید و پس از موافقت، تنها برای امضای ضامنین و دریافت مدارک یک بار به شعبه بانک مراجعه کنید.

یک همراه بانک متفاوت

بانک قرض‌الحسنه مهر ایران مدت‌ها است که همراه بانک خود را معرفی کرده است. انتقال وجه، شارژ تلفن همراه و اینترنت، استفاده از خدمات حساب و کارت مانند پرداخت قبض، برنامه‌ریزی پرداخت‌ها و همچنین پرداخت اقساط خدماتی است که همراه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در خود گنجانده است. تا اینجا به‌طور قطع مزیتی نسبت به دیگر همراه بانک‌ها مشاهده نمی‌شود، اما کافی است به بازارچه پی‌بوم این اپلیکیشن مراجعه کنید و به راحتی کرایه تاکسی پرداخت کنید یا بلیط اتوبوس، قطار و هواپیما خریداری کنید، پوشش بیمه بخرید و حتی از خدمات خودرو بهره‌مند شوید. به‌عبارتی این اپلیکیشن جدای از خدمات بانکی خود، زیرساختی آماده کرده تا شما بدون نیاز به چندین برنامه بر روی گوشی همراه خود از خدمات آن‌ها استفاده کنید.

با مهر ایران، امن‌ترید

به‌طور قطع امنیت در عملیات بانکی همواره دغدغه استفاده‌کنندگان از سیستم بانکی است. احراز هویت در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اتصال به سازمان ثبت احوال، افتتاح حساب را ساده‌تر کرده است. با این اتصال دیگر نیازی به کپی مدارک شناسایی نیست، اما مهم‌تر آنکه احراز هویت به‌سرعت انجام می‌شود، به‌خصوص که احراز هویت از طریق دستگاه‌های بیومتریک صورت گرفته و مطمئن می‌شوید که تنها خودتان قابلیت دسترسی به اطلاعات حساب را دارید. از سوی دیگر با دیجیتالی شده اسناد این بانک، دسترسی سریع‌تری به اطلاعاتی مورد نیاز برای عملیات‌های مختلف بانکی ایجاد شده است. همچنین با رمزگذاری‌های مختلف، در عین سادگی دسترسی به اطلاعات، امنیت آن نیز تأمین می‌شود. این اقدامات یعنی خیالتان راحت که کسی غیر از شما به حسابتان در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران دسترسی ندارد.

سهم شما چقدر است؟

 

ارتقای امنیت، سرعت، سادگی، هزینه کم، وسیع‌تر شدن گستره انتخاب، دسترسی ۲۴ ساعته و بهبود مدیریت نقدینگی و ... همه اهدافی است که می‌توانید با استفاده از خدمات الکترونیک این بانک از آن بهره‌مند شوید. به معنای واقعی می‌توانید یک شعبه از بانک را در خانه داشته باشید. فقط کافی است پشت میز بنشینید و رایانه شخصی خود را روشن کنید یا حتی ساده‌تر از آن، تلفن همراه هوشمند خود را از جیب بیرون بیاورید.

همه افراد یک جامعه، مسئولیتی اجتماعی بر عهده دارند. یکی از این مسئولیت‌ها همان‌طور که پیش‌تر بیان شد تلاش برای رسیدن جامعه به توسعه پایدار است. استفاده از این امکانات بانک‌ قرض‌الحسنه مهر ایران، نه تنها برای این مؤسسه اقتصادی، بلکه برای مشتریان هم صرفه اقتصادی ناشی از کاهش هزینه‌های کاغذ و چاپ را در پی دارد. هم نگرانی‌هایتان درباره امنیت حسابتان برطرف شده، هم امکانات مختلفی که یاد شد شما را از مراجعه به شعبه بی‌نیاز می‌کند. هر کسی به سهم خود می‌تواند با کاهش مصرف کاغذ و رفت‌وآمدهای غیرضرور به محیط زیست کمک کند، همین الآن اقدام کنید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک بانکداری الکترونیک بانک قرض الحسنه مهر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۹۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟

هوخشتره یکی از چهار پادشاه ماد بود که در سال ۶۲۵ پیش از میلاد به سلطنت رسید و به عقیده عبدالناصر همتی از زمانی که او بر تخت پادشاهی نشست تا شهریور سال ۱۴۰۰ که ابراهیم رئیسی به ریاست‌جمهوری رسید ۵۱۹ هزار میلیارد تومان پول چاپ شده، اما در دو سال‌ونیم گذشته که سکان اداره کشور در دست آقای رئیسی بوده ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ شده است.

به گزارش سازندگی، اقتصاددانان سال‌های طولانی است تلاش می‌کنند، جامعه را متوجه کنند که چاپ اسکناس و خلق تورم توسط بانک مرکزی مانند برداشتن پول از جیب مردم است. این خاصیت همه دولت‌هاست که در گفتار تاکید می‌کنند که پولی چاپ نمی‌کنند، اما آمارشان صادقانه نیست و موتورخانه خلق پول لحظه‌ای از کار نمی‌ایستد.

چه وضعیت عجیبی است؛ جامعه ایران غرق در پول داغ شده، اما هر روز بیشتر فقیر می‌شود. ممکن است برخی سیاستمداران، رشد نقدینگی را هم جزو دستاورد‌های دولت بدانند، اما واقعیت این است که کار کردن مداوم موتورخانه تولید نقدینگی، یعنی فقر بیشتر جامعه ایران. منتقدان مدعی‌اند که رکورد چاپ پول در دولت سیزدهم شکسته شده، اما دولت چنین ادعایی را رد می‌کند و منتقدان را بی‌سواد‌هایی می‌داند که آب به آسیاب دشمن می‌ریزند. هر چه هست، موتورخانه نقدینگی با قدرت تمام مشغول کار است و تورم هم با وجود تلاش‌های بانک مرکزی میل به کاهش ندارد و در این میان، خانوار‌ها هر روز بیشتر در فقر غرق می‌شوند.

دور جدید حمله رسانه‌های دولتی به منتقدان با حمله شدید به عبدالناصر همتی، رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی آغاز شد. هفته گذشته خبرگزاری رسمی دولت، مرکز پژوهش‌های مجلس را متهم به سیاسی‌کاری و خروج از ریل پژوهش کرد و در مدت‌زمانی کوتاه پس از آن، عبدالناصر همتی را هم زیر تیغ انتقاد گرفت. ایرنا نوشت: «تحلیل اشتباه عبدالناصر همتی نسبت به روند رشد پایه پولی این پرسش را ایجاد می‌کند که چگونه وی چندین سال بر کرسی ریاست کلی بانک مرکزی نشسته بود و درحال حاضر به عنوان استاد اقتصاد دانشگاه تهران درحال تدریس است، اما نسبت به بدیهیات اقتصاد پول و بانکداری مدرن اطلاع کافی ندارد؟»

همتی در ویدئویی گفته بود: «با درآمد ۳۵ میلیارد دلاری نفت، ثبت تورم ۴۸ تا ۵۰ درصدی در سال ۱۴۰۲ قابل قبول نیست و دولت نمی‌تواند ژست مبارزه با تورم بگیرد».

رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی مدعی است پس از این اظهارنظر دستور تخریب او صادر شده و خبرگزاری دولت به همین دلیل به او تاخته است. آقای همتی در توضیحی کوتاه به این نکته اشاره کرد که «طی دو سال‌ونیم گذشته این دولت ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ ماه ۱۱۵ درصد افزایش داشته است. درحالی که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ جمع این رقم ۵۱۹ هزار میلیارد تومان بوده است». هیچ نهاد دولتی این آمار را قبول ندارد و خبرگزاری ایرنا نیز مطرح‌کنندگان این آمار و ارقام را افرادی تلقی کرده که آب به آسیاب دشمن می‌ریزند. همتی چه می‌گوید و خبرگزاری دولت چه پاسخی دارد؟

  شروع ماجرا

نقد‌های عبدالناصر همتی به دولت سیزدهم، مربوط به امروز و دیروز نیست. رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی مدت‌هاست که نقد‌های جدی به دولت سیزدهم دارد و مدیران این دولت را عاصی و شاکی کرده است، اما ماجرای اخیر یک سرنخ مهم دارد؛ محاسبه تورم با نرخ «شاخص تاخیر تادیه دِین» که این شاخص اتفاقاً ادعای همتی را تایید می‌کند.

براساس آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی، بانک مرکزی موظف است، شاخص قیمت‌ها را به منظور محاسبه ارزش روز مهریه به قوه قضائیه اعلام کند. در این میان برخی سایت‌های مشاوره حقوقی ارقام اعلامی بانک مرکزی در این زمینه را برای بهره‌برداری ذی‌نفعان منتشر می‌کنند. یکی از این سایت‌ها، نرخ تورم ۱۴۰۲ را طبق اعلام خود بانک مرکزی ۵۲/۳ درصد نشان می‌دهد. اما نهاد‌های اطلاع‌رسانی دولتی به جای اینکه با تکیه بر آن مدیریت قوی که وعده‌اش را داده بودند این اختلاف فاحش آماری میان مرکز آمار و بانک مرکزی را حل کنند به دیگران حمله‌ور می‌شوند.

شاخص مورد اشاره که از سوی بانک مرکزی برای محاسبه مهریه به نهاد قضایی ارسال می‌شود، تفاوت سطح فاحشی با تورم رسمی دارد. این شاخص به نوعی محرمانه است، اما چون مبنای محاسبه قضایی قرار می‌گیرد به نوعی عمومی می‌شود. تغییرات این شاخص از فروردین ماه ۱۴۰۲ تا اسفند ماه این سال برابر با ۵۲/۳ درصد بوده این درحالی است که تغییرات این شاخص طبق اعلام مرکز آمار از فروردین ماه ۱۴۰۲ تا اسفند ماه این سال برابر با ۲۷/۴ درصد بوده است که نشان از شکافی عمیق میان آمار‌های اعلامی دارد.

به نظر می‌رسد، انتشار آمار تورم محاسبه شده برای نهاد‌های قضایی، همه محاسبات بانک مرکزی درباره اعلام عمومی سطح تورم را به هم ریخته و مدافعان دولت را برآشفته کرده است. نگاهی به سایت بانک مرکزی نشان می‌دهد این نهاد هیچ داده‌ای را به طور رسمی در سال ۱۴۰۲ اعلام نکرده و به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، «تنها یک نمودار در ارائه رئیس بانک مرکزی در خرداد ماه ۱۴۰۲ اعلام شده که داده‌های آن منطبق با داده‌های شاخص تاخیر تادیه دیون است».

طبق این شاخص نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه شاخص قیمت مصرف‌کننده در فروردین ماه ۱۴۰۲ به ۶۲/۴ درصد رسیده است. این درحالی است که مرکز آمار، تورم نقطه‌به‌نقطه این ماه را ۵۵/۵ درصد اعلام کرده بود. این اختلاف در آمار‌ها منجر به واکنش صاحب‌نظران اقتصادی در رابطه با وضعیت اعلام آمار‌های تورمی شده است.

بانک مرکزی در واکنش به محاسبه نرخ تورم توسط رسانه‌ها براساس شاخص تاخیر تادیه دین جوابیه‌ای صادر کرده و در جوابیه خود به صورت غیرمستقیم، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه فروردین ۱۴۰۳ را اعلام کرده است. طبق جوابیه بانک مرکزی «تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷/۷ درصد کاهش پیدا کرده و به سطح کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده که نشان می‌دهد، گمانه‌زنی‌های صورت گرفته در زمینه نرخ تورم بانک مرکزی کاملاً غیرواقعی و مغرضانه بوده است».

در همین زمینه پرویز خسروشاهی‌- اقتصاددان- نیز در کانال تلگرامی خود نوشت: «مدیر محترم روابط عمومی بانک مرکزی طی توئیتی این جدول را تکذیب کرده و گفته استناد به آن صحیح نیست. واقعاً عجیب است که به خاطر رسیدن به برخی اهداف کم‌ارزش و مقطعی این‌گونه به اعتبار یک نهاد تخصصی، چون بانک مرکزی که به شهادت بسیاری از مطالعات اعتماد به آن ستون موفقیت سیاست گذاری‌های آن است، صدمه می‌زنند. اگر حرف‌شان درست باشد با این حساب معجزه‌ای روی داده است. چون همه ارقام نرخ تورم در جدول تکذیبی با ارقام نرخ تورم در سایت بانک مرکزی عیناً یکی است. پیشنهاد آن است که قبل از پاسخ، اندکی با اهل فن مشورت و اینقدر با اعتبار یک نهاد تخصصی بازی نکنیم».

عبدالناصر همتی نیز در ادامه نقد‌های تندوتیزش نوشت: «خبرگزاری رسمی دولت، به طور بسیار مبتدی، مدعی شد که تحلیل اینجانب در مورد نرخ تورم اشتباه است. ‏این خبرگزاری متوجه این موضوع هست که من نیز مانند رئیس‌جمهور دولت سیزدهم که در مقام مقایسه عملکرد به آمار تورم بانک مرکزی در شهریور ۱۴۰۰ استناد می‌کردند به آمار بانک مرکزی درخصوص نرخ تورم سال ۱۴۰۲ استناد کرده‌ام نه به نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه اعلام شده توسط مرکز آمار. ‏یک دانشجوی کارشناسی سال اول اقتصاد، تفاوت تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را به خوبی می‌داند، ولی شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید که ندانید. ‏هر توجیهی که بیان کنید، دولت باید پاسخگوی کوچک شدن سفره مردم و کاهش ارزش ریال باشد».

اخیراً بانک مرکزی اعلام کرد: «تورم نقطه به نقطه در ماه فروردین سال ۱۴۰۳ نسبت به فروردین سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۷/۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است».

عبدالناصر همتی هم در این زمینه نوشت: «‏از اطلاع‌رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲ ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. ‏این اعلام به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲ به میزان ۶۳ درصد بوده است». به عقیده آقای همتی، «این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بوده است. ‏ این دو مورد را چگونه توجیه می‌کنید؟»

خبرگزاری دولت در پاسخ به نقد‌های آقای همتی نوشت: «در شرایطی که نرخ رشد نقدینگی ۲۳/۴ درصد در اسفند ۱۴۰۲ پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰/۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است، عبدالناصر همتی به‌عنوان رکورددار چاپ پول در اقتصاد ایران، از تورم خیالی ۵۰ درصدی سخن می‌گوید و دولت را به چاپ پول متهم می‌کند».

ایرنا با اشاره به این‌که عبدالناصر همتی، رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی در دولت روحانی که همچنان در فضای رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ باقی‌مانده نوشت: «با سپری شدن نزدیک به ۳ سال از آن ایام، همتی همچنان تلاش می‌کند در قالب انتشار مطالبی غیرکارشناسی و با استناد به آمار‌های اشتباه، دولت سیزدهم را مورد تخریب قرار دهد.

همتی در آخرین اظهارات خود مدعی شد که «ثبت تورم ۵۰-۴۸ درصدی در سال ۱۴۰۲ قابل قبول نیست و دولت نمی‌تواند ژست مبارزه با تورم بگیرد. دلیل اصلی عدم توفیق دولت سیزدهم در تحقق وعده کنترل تورم و نرخ ارز این است که طی دو سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ ماه، ۱۱۵ درصد افزایش داشته است».

به اعتقاد نویسنده گزارش ایرنا، «طرح این‌چنین گزاره‌هایی از سوی همتی که ادعای اقتصاددانی دارد این ابهام را درباره سواد وی ایجاد می‌کند که چگونه ممکن است بر پایه آمار اشتباه، تحلیلی غلط ارائه دهد. در ادامه اشتباهات متعدد همتی در تحلیل اخیر وی را متذکر می‌شویم تا شاید رئیس‌کل بانک مرکزی روحانی ضعف علمی خود را در آینده با مطالعه بیشتر و بررسی دقیق‌تر آمار‌ها و شاخص‌های اقتصادی بهبود از بین ببرد».

در گزارش ایرنا اولین اشتباه همتی، اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی اعلام شده که به اعتقاد خبرگزاری دولت، از اساس اشتباه است. براساس آخرین آمار‌های مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰/۹ درصد کاهش یافته است. به عبارت دیگر، در این مدت‌زمانی نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ‌بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است؛ بنابراین خبرگزاری دولت معتقد است که ارقام اعلامی همتی از اساس غلط است و بر پایه اعداد نادرست ادعای خود اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

ایرنا همچنین با اشاره به این‌که «همتی متصور بوده تورم نه‌تن‌ها کاهش پیدا نکرده، بلکه افزایش داشته است، اقدام به تحلیلی اشتباه کرده و ادعا کرده رشد پایه پولی و چاپ پول در دولت سیزدهم منجر به تورم شده است. افت قابل ملاحظه این شاخص در دولت سیزدهم کاملاً مشخص است، اما طرح این موضوع از سوی همتی که رشد پایه پولی به معنای چاپ پول است و منجر به تورم خواهد شد، اگر سوگیرانه نباشد، احتمالاً ناشی از ناآگاهی وی است».

ایرنا در ادامه خطاب به رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی نوشته: «برای روشن‌تر شدن بحث و آگاهی بهتر، نسبت به فرآیند کل‌های پولی و سازوکار بانکداری بهتر است مختصراً توضیح داده شود که اولاً چرا پایه پولی در طی ۲ سال اخیر با رشد مواجه شد و ثانیاً، چرا رشد پایه پولی در مقطع کنونی نگران‌کننده نیست. همچنین مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است که مجدداً عدم اشراف همتی به نحوه مقایسه صحیح و تحلیل‌های دقیق را نشان می‌دهد».

با این همه عبدالناصر همتی همچنان معتقد است که «دولت نباید ژست کنترل تورم را به خود بگیرد. باید از مردم عذرخواهی کنند و بگویند نتوانستیم تورم را کنترل کنیم».

رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی در نهایت خطاب به دولت سیزدهم می‌گوید: «هر توجیهی که بیان کنید، دولت باید پاسخگوی کوچک شدن سفره مردم و کاهش ارزش ریال باشد».

دیگر خبرها

  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • افزایش سهم بازار هدف غایی صنعت بانکداری است
  • افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه
  • دادستان کرمان خواستار ارتقا خدمات دفاتر قضایی شد
  • بانک کشاورزی چک الکترونیک سایر بانک‌ها را نقد می کند
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد
  • بهترین بروکر برای ایرانی ها کدام است؟